Dirk Jan Binnendijk Tuinbouwadviezen verzorgt teeltbegeleiding in de gewassen:

  • Chrysant
  • Euphorbia fulgens
  • Lisianthus
  • Aster
  • Trachelium
  • Violier
  • Phalaenopsis
  • diverse andere zomerbloemen

De meeste klanten bezoeken we eenmaal of tweemaal per maand op een vast afgesproken dag en tijd. U krijgt adviezen over planning, bemesting, CO2, gewasbescherming, klimaat, watergeven, belichten en verduisteren. Daarnaast worden de teeltgegevens geregistreerd en worden regelmatig vergelijkende overzichten verstrekt. Deze teeltgegevens zijn belangrijk bij het plannen voor het volgende jaar. Uiteraard hoort bij een teeltbegeleidingscontract gratis telefonisch advies en knopstadiumonderzoek.
Klanten die een teeltbegeleidingscontract hebben krijgen korting bij:

Ook kortlopende contracten en contracten met een afwijkende bezoekfrequentie zijn mogelijk.

We hebben ruime ervaring met de begeleiding van arbeidsgroepen en excursiegroepen. Naast een aantal vaste groepen begeleiden we ook incidenteel kortere projecten (groepen telers met dezelfde klimaatcomputer, specifiek sortiment, groepen naar belichtingsniveau, etc.).

 

Het instellen van het kasklimaat is voor de teelt van groot belang. De laatste tijd is er veel onderzoek gedaan naar energiezuinig regelen. Het Nieuwe Telen staat in de belangstelling, en ook over het regelen op vocht en temperatuur zijn de inzichten snel veranderd.

De huidige computers hebben zeer veel instelmogelijkheden, die helaas lang niet altijd goed worden benut. Een niet goed ingestelde klimaatcomputer kost groei of teveel energie! Schimmelziekten (Japanse roest; Botrytis) kunnen praktisch altijd voorkomen worden door een goede klimaatregeling.
 
Wij kunnen u bij het instellen van uw klimaatcomputer behulpzaam zijn. Ook bij het inregelen van een nieuwe computer.
Meestal spreken we hiervoor 4-6 bezoeken per jaar af, maar e.e.a. kan ook op urentarief.
 
Bij het instellen van de computer besteden we veel aandacht aan de juiste achterliggende instellingen en trajecten. Doel is om de instellingen zó te zetten dat ze onder veel omstandigheden goed staan (bij koud én warm weer; bij veel én weinig wind; bij vochtig en schraal weer). Verder streven we naar gebruik van een aantal koppelingen: bij verandering van stookregime moet bijvoorbeeld een aantal doekinstellingen aangepast worden.
 

Dirk Jan Binnendijk Tuinbouwadviezen is een door de rijksoverheid gecertificeerde partner voor gewasbescherming.